Nieuws


Noorderlicht

Één van de vele reacties die we te horen kregen na afloop van het concert. Een waaier aan variatie met telkens het oog op kwaliteit en genot. Van klank tot locatie, van sfeer tot belichting... alles was aanwezig om het noorderlicht helemaal te voelen.

Lees meer »

Monteverdi in Hoogstraten

Op donderdag 29 december 2022 bracht Kamerkoor Vialta (Vialta koren Hoogstraten) het bijzondere concert "Maestro di cappella - Monteverdi in Hoogstraten" voor het talrijke publiek in een volgelopen Sint-Katharinakerk. Werken van Monteverdi hebben een technische complexiteit die voor amateurkoren niet zo eenvoudig te overwinnen is, en mede daardoor wordt deze oude, maar luisterrijke muziek slechts zelden opgevoerd. Het was voor de zangers van Vialta dan ook een hele uitdaging om deze meesterwerken aan te leren, in te oefenen en uiteindelijk zeer succesvol ten gehore te brengen. Voor de veelstemmige vertolking kon Vialta rekenen op de harmonische samenwerking met twee professionele ensembles. De zangers van Duartes vocal ensemble hebben iedereen bekoord met hun stuk voor stuk prachtige stemmen. Ook ensemble a heeft alle toeschouwers laten genieten met hun welluidende muziek in middentoonstemming op authentieke instrumenten uit de tijd van Monteverdi.

Lees meer »

Kerstdiner 't Verzetje

Op vrijdag 24 december 2021 organiseerde de welzijnsschakel 't Verzetje (zoals elk jaar) een kerstdiner voor mensen die leven in armoede. Naar verluidt waren er ongeveer 200 inschrijvingen! Een warme actie die Kamerkoor Vialta maar al te graag wil ondersteunen. 

Lees meer »

Kamerkoor Vialta @ World Choir Games 2021

Aan alle mooie liedjes komt een einde en dat geldt ook zo voor de World Choir Games. Deze Olympische spelen van de koorwereld hebben (na 2 keer uitgesteld te zijn geweest door de coronapandemie) eindelijk kunnen plaatsvinden bij ons in Vlaanderen. Van zaterdag 30 oktober tot en met zondag 7 november 2021 hebben meer dan 300 koren van over de hele wereld het beste van zichzelf gegeven op de competities, concerten, ceremonies, workshops, …

Lees meer »

Een nieuw Vialta-hoofdstuk

Al meer dan 30 jaar zorgt Vialta voor een overvloed aan sfeer en gezelligheid op concerten en repetities, maar ook onder de koorleden zelf. Een sfeer die je alleen maar kan koesteren. Maar zelfs na al die jaren kan er plots heel veel veranderen ...

Lees meer »

Nieuwsbrief

*Onze nieuwsbrieven worden verstuurd via kamerkoor@vialta.be en bevatten info en nieuws van al onze koren. 

(nog geen nieuwsbrief ontvangen? Controleer ook zeker je ongewenste e-mails of neem contact met ons op via onze social media kanalen.)