Noorderlicht

Gepubliceerd op 19 november 2023 om 12:11

Vialta heeft het noordelicht naar Hoogstraten gebracht.

Één van de vele reacties die we te horen kregen na afloop van het concert. Een waaier aan variatie met telkens het oog op kwaliteit en genot. Van klank tot locatie, van sfeer tot belichting... alles was aanwezig om het noorderlicht helemaal te voelen.

Naast het prachtige werk van Vialta konden we ook genieten van de prachtige stem van soliste Herlinde Van de Straete. Een stem die zonder enige moeite (of zo klonk het toch) de kapel kon vullen met warmte. Ook onze vaste pianist Sander Meersmans liet van zich horen. Hij heeft ons opnieuw prachtig kunnen begeleiden, maar ook tijdens zijn solo's stond iedereen met verbazing te kijken van wat hij uit een piano kan krijgen. 

Uiteraard mogen we onze dirigent Sander Le Roy niet vergeten. De man die heel het repertoire samenstelt en het koor naar het hoger niveau tilt, telkens weer.

Tot slot kijken we nog even naar een specifieke groep uit het koor... de alten. Tijdens 'Northren Lights' moesten ze het lied afsluiten met 1 lange noot. Klinkt simpel... maar dat is het niet, ze hebben dat perfect uitgevoerd en iedereen heeft dat gehoord.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.