Sander Le Roy

Sander (°1986) studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven de hoofdvakken zang en koordirectie en behaalde het masterdiploma piano.

Sander heeft de afgelopen jaren al een mooie parcours afgelegd als dirigent.
Hij leerde de eerste kneepjes van het vak in de korenwerking van Waelrant (Borgerhout) waar hij zanger was van het jeugdkoor. Aanvankelijk assisteerde hij Marleen De Boo in de kinder- en jeugdkoren en van 2017 tot 2020 was hij de vaste dirigent van Kinderkoor Waelrant. Daarmee behaalde hij mooie resultaten op het Provinciaal koortornooi (Uitmuntendheid met grote onderscheiding) en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt (Eerste Prijs Cum laude). Ook gaf hij regelmatig zangcoaching aan
Kinderkoor +, Kamerkoor en Jeugdkoor van Waelrant (o.a. tijdens de World Choir Games in Zuid-Afrika).

Koor en Stem schakelt Sander graag in voor de Schoolzangdagen. Voor dit project gaan enkele coaches naar een lagere school om heel de dag te zingen met de kinderen. Daarnaast doet Koor en Stem geregeld beroep op de expertise van Sander om hem in te zetten als zangcoach bij verschillende koren.

Sander is geen nieuw gezicht in Hoogstraten; sinds 2016 dirigeert hij Kamerkoor Vialta. Met deze fijne groep brengt hij verschillende concerten met een zeer verscheiden repertoire.

Ook in Frankrijk kennen ze Sander: voor de koorfederatie ‘A Coeur Joie ‘ leidde hij in 2019 een workshop in Cambrai rond het werk ‘Misa Tango’. Sander dirigeerde dit werk op 4 concerten, verspreid over Noord-Frankrijk.

Als zanger van professionele Belgische ensembles (Currende, Psallentes, Victoria Consort…) en Belgisch vertegenwoordiger van het World Youth Choir (2010) had hij het voorrecht om te werken met enkele van de grootste en meest inspirerende dirigenten. Sander probeert hun kennis te bundelen wanneer hij zelf met koren werkt.

Sander is verbonden aan de Academie van Borgerhout als leraar piano, MCV, samenzang en coördinatie piano.