Monteverdi in Hoogstraten

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 18:26

Maestro di cappella - Monteverdi in Hoogstraten

Op donderdag 29 december 2022 bracht Kamerkoor Vialta (Vialta koren Hoogstraten) het bijzondere concert "Maestro di cappella - Monteverdi in Hoogstraten" voor het talrijke publiek in een volgelopen Sint-Katharinakerk. Werken van Monteverdi hebben een technische complexiteit die voor amateurkoren niet zo eenvoudig te overwinnen is, en mede daardoor wordt deze oude, maar luisterrijke muziek slechts zelden opgevoerd. Het was voor de zangers van Vialta dan ook een hele uitdaging om deze meesterwerken aan te leren, in te oefenen en uiteindelijk zeer succesvol ten gehore te brengen. Voor de veelstemmige vertolking kon Vialta rekenen op de harmonische samenwerking met twee professionele ensembles. De zangers van Duartes vocal ensemble hebben iedereen bekoord met hun stuk voor stuk prachtige stemmen. Ook ensemble a heeft alle toeschouwers laten genieten met hun welluidende muziek in middentoonstemming op authentieke instrumenten uit de tijd van Monteverdi.

Wat dit concert nog eens extra succevol maakte, was de opkomst van het vele publiek. Een opkomst waar we vooraf alleen maar van konden dromen en daarom: DANK U WEL! Bedankt aan iedereen die er was, aan onze trouwe fans, aan onze misschien wel nieuwe fans... en bedankt aan iedereen die van dit concert mee een TOP-evenement heeft gemaakt!

Jullie reacties waren enorm lovend: "Prachtige klanken!", "Geweldige performance!", "Sfeervolle setting!", en ga zo maar door. Dit maakt het voor ons en de ensembles nog zo veel meer waard om te blijven doen wat we graag doen. Mensen bekoren met ons werk, onze klank, onze muziek. Om één van de vele reacties te vernoemen:

"Een mijlpaal in de cultuur- en koorgeschiedenis van Hoogstraten!"

Een laatste grote dank gaat uit naar onze dirigent Sander Le RoyDeze productie was voor hem een persoonlijke ambitie die hij ons met glans heeft doen zingen. De koorleden hebben nog nooit zo hard geoefend, zowel thuis als op de repetities.  

Dit doe je niet zomaar, dit doe je omdat je gelooft in je dirigent. Dit doe je omdat er wederzijds vertrouwen is in wat we kunnen en aankunnen. Sander weet perfect wat wij in staat zijn te bereiken en slaagt er telkens in om ons naar een niveau te tillen dat we zelf niet hadden verwacht. Een dirigent die niet enkel voor zijn koor staat, maar vooral een man die samen met zijn koor het podium deelt.

Dank u wel Sander, onze dirigent, onze top-Vialtaan.

Dit was Maestro di cappella.

Dit was Monteverdi in Hoogstraten.

Reactie plaatsen

Reacties

Mieke Vervloet
een jaar geleden

Iemand plaatste een reactie Facebook: de hemel bestaat, ik heb hem g e h o o r d. Dat vind ik toch wel een hele dikke pluim😉

Wim P
een jaar geleden

Deze toehoorder heeft ondanks zijn beperkte zintuiglijke waarneming natuurlijk overschot van gelijk. Als koorlid heb ik het bijzondere voorrecht om te mogen getuigen dat de hemel inderdaad bestààt: elke vrijdagavond zit ik er namelijk enkele uurtjes helemaal m i d d e n i n.😇👼