Sofie Deneulin


Sofie Deneulin (°1983) studeerde aanvankelijk enkele jaren klassieke zang aan het Lemmensinstituut alvorens naar het conservatorium van Brussel te trekken om haar bachelor in muziekschriftuur te behalen. Na Brussel verhuisde ze naar Antwerpen om daar af te studeren als master in de muziekpedagogie aan het conservatorium van Antwerpen.

Met veel liefde en kunde geeft ze haar passie voor muziek door aan jonge kinderen en beginnende muziekleerkrachten. In Academie Borgerhout geeft Sofie voornamelijk groepsinitiatie aan 6- en 7-jarigen en lessen MCV aan 8 en 9-jarigen. Wanneer alle leerlingen muziekinitiatie samen optreden, staat Sofie als dirigent voor deze groep van 200 kinderen.

Aan de Karel de Grote hogeschool doceert Sofie het vak muzisch werken (muziek) in de richting PKV. In deze opleiding begeleidt ze studenten om op een laagdrempelige manier kinderen, jongeren en volwassenen de wereld van muziek te laten ontdekken. In 2018 volgde Sofie de gekende cursus ‘Zingen met kinderen’ bij Marleen De Boo en Tom Johnson. In september start ze bij dezelfde docenten de cursus ‘Koordirectie’. Koor en Stem vraagt Sofie geregeld als zangcoach voor hun project ‘Schoolzangdagen’. Verschillende coaches trekken naar een lagere school om een volledige dag te zingen met de leerlingen en leerkrachten. Aan het einde van de dag volgt er een toonmoment.